20 Mart 2012 Salı

Ardahan Derneğin'den Kamuoyuna


Show TV de yayımlanan yeteneksizsiniz Türkiye adlı yarışmada finalist olan Kafkas kartalları adlı gurubun ikinci olması sonucu Ardahan yerel basınında çıkan haber ve yorumlar üzerine derneğimizce bir bilgilendirme açıklaması hâsıl olmuştur.
Yöremiz farklı etnik kimliklerin yer aldığı ve yüzyıllardır hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşamayı başarmış kadim bir kültür birikimine sahiptir. Bu kadim kültür bütün kuzey Anadolu coğrafyası ve Azerbaycan ve Ahıska'yı da kapsamaktadır. Ardahan ve Iğdır'ın il olarak Kars tan bölünüp ayrılması sadece coğrafi olarak gerçekleşen bir durumdur. Kültürel bölünme söz konusu değildir. Bu vesile ile yapılan ötekileştirici ayrımcı yorumları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Söz konusu Kafkas kartalları adlı gurubun onursal başkanı folklor duayeni aynı zamanda dernek başkanımız olan Sayın Zekeriya dede ve gurubun kurucularından ve öğretmeni olan Okan dede üyemizdir. Bu kişiler ve hazırladıkları folklor ekipleri sadece bizim derneğimiz değil istanbulda ki bütün derneklerin etkinliklerine yıllardır pozitif katkı sunmaktadır. Yöremiz ve yöre kültürümüzün tanıtılmasında sayısız başarılara imza atmışlardır.
Milyonların izlediği bu tipte yarışma programlarının yöremiz ve yöre kültürünün tanıtımına katkısı yadsınamaz. Dernek olarak bu yarışmada bu ekibi desteklemek SMS desteği sağlamak
Kamuoyu oluşturmaya çalışmak sorumluluğumuz gereğidir. Nitekim ulaşabildiğimiz bütün Kars Ardahan Iğdır dernekleri yalnız bırakmamış katkı sağlamışlardır. Bu çabalarımızı ve bu programlarlı küçümser yorumlarlıda kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Söz konusu yarışmada Kafkas kartalları adlı ekip bütün Türkiye halkının beğeni ve takdirlerini kazanmış. Program formatı gereği geç saatlerde yapılan ikinci oylamada elde edilen ikincilik başarıdır. Kafkas kartalları binlerce gurup arasında seçilerek gelen 55 kişiden oluşan en kalabalık guruptur. Özverili ve hummalı bir çalışma sonucu bir başarı elde edilmiştir. Bu insanların emeğini görmezden gelen yorumları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  
Bu vesile ile sağduyulu davranıp bizim talebimiz üzerine katkı sağlayan tüm Kars Ardahan Iğdır Kafkas derneklerine SMS desteği sağlayan tüm halkımıza ve basın mensuplarına ve sonsuz teşekkür ediyoruz.
 Ardahan İli Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği
Yönetim kurulu adına
Başkan
Zekeriya Dede

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa sürede değerlendirilip sitede görüntülenecektir. KÖYDER YÖNETİM KURULU